středa 20. listopadu 2013

Vločky, bezprsťáky...

... Vánoce se pomalu ale jistě blíží a i já jsem se pustila do výroby vloček. Je to taková rychlovka ze tří nebo čtyř řad. Naučila jsem se začínat do magického kroužku.  Jen to nedělám na podložce jako Lenka, ale přes dva prsty. Je to jednodušší, než přemýšlet, kolik řetízkových ok na začátek. ;-) Háčkovala jsem z příze z kauflandu háčkem č. 0 ( bílý¨). Je to pevné a netřeba škrobit. Já jsem chtěla trošku vytáhnout špičky a teď je mám je rezaté od špendlíků! A to jsem je tam nenechala dlouho, než škrob trochu zaschl. Tak jsem další den upalovala do lékárny a na zkoušku koupila 20 jehel. Ty jsou super. Žádná rez, doporučuji. :-)



Vločky se dají buď dozdobit oříšky jako dělala Anička , nebo nějakou perličkou, anebo nechat jen tak. Fantazii se meze nekladou. :-)
Pokud by někdo chtěl návod, ráda vložím.

Aby tlapky nezábly, jak napsala Lenka, uháčkovala jsem si podle jejího skvělého návodu bezprsťáčky.  Jen jsem si je malinko upravila. Hoření okraj jsem obháčkovala račími sloupky, aby se to moc nevytahalo a přiháčkovala kousek palečeku. Určitě přibudou další, jsou bezva. :-)



A to je pro dnešek vše.
Moc děkuju za nakouknutí i za milé komentáře. Mám z nich opravdu velkou radost. ♥
Mějte se hezky. D.  ;-)

14 komentářů:

  1. Jééé ty jsou krásné :o) Ta perlička uprostřed vypadá moc krásně.Jinak se špendlíky mám také špatnou zkušenost a to se mě prodavačka dušovala že reznout nebudou :o(.Já ted prostě vypnu naškrobím a špendlíky hned vytahuju ono jak je to mokré tak to ten tvar drží.Ale také uvažuju a jehlách z lékárny--jen nevím jak si tam o ně říct :o)))) Já jsem ostuda já jsem si letos rukavice koupila místo abych si je sama udělala :o( Měj se krásně a těším se na další tvořeníčko :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuju. :-) Taky jsem šla do lékárny se staženým hrdlem a magistře vysvětlovala, že je nemám na žádné píchání, ale místo špendlíků na dečky. ;-) Jí to ale bylo celkem jedno. Koupila jsem ty nejsilnější, co mi nabídla. Mají růžové koncovky. Měj se hezky. :-)

      Vymazat
  2. juuuuuu supr (puswärmer mag ich ) a deko pro vanoce ja nadherna mnj moc libi zdravim tebe karin

    OdpovědětVymazat
  3. Také mám s rzí od špendlíků špatné zkušenosti:-( Ozdobičky jsou hezké a líbí se mi nápad s korálkem uprostřed:-). Rukavice bez prstů jsou šikovné při řízení auta. Háčkované ještě nemám:-) ahoj a hezký večer. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, Zuzko. Já ty ozdobičky chtěla darovat, tak mě to dost naštvalo. Musím rychle udělat nové. Rukavice jsem už při řízení taky vyzkoušela, super. Měj se hezky, :-)

      Vymazat
  4. krásné vločky jsi vytvořila.
    Na jednom blogu jsem viděla, že někdo vypíná dečky nebo vločky pomocí párátek. Těch kulatých s ostrou špičkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janko, moc děkuju. :-) Ty jehly jsou bezva. Jedna stojí 1Kč, tak to ještě jde. Já zatím háčkuji jen takové drobnosti, tak jich moc nepotřebuji. ;-)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Ajko, moc děkuju. :-) Mám radost, že se líbí. :-)

      Vymazat
  6. Dášenko, moc se mi líbí ty vločky a super nápad s těmi jehlami! Někdy vypínám těmi silnějšími párátky, ale není to ono. A ty perličky....nádhera!
    Jo,a rukavičky jsou taky moc hezké!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuju. Pochvala od šikulek vždy potěší. :-) Jehly jsou opravdu dobrý. Připadala jsem si jak feťák, když jsem je kupovala, ale magistra byla v pohodě. ;-)

      Vymazat
  7. Dáši, parádní háčkování, také občas mívám problém se špendlíky, díky za tip, věciček, které potřebují vypnout, háčkuji čím dál méně, ale někdy je to nutné, hezký den,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Marcelinko, moc děkuju za nakouknutí. :-) Já také moc nevypínám, ani neškrobím. Mám ráda věci takové přírozené a škrob už z nich dělá něco jiného, ale u těch špiček se to trochu musí. ;-)

      Vymazat