pondělí 24. března 2014

Příprava na jaro... :-)

Protože neděle byla hodně uplakaná ( vláhy je po suché zimě potřeba ;-)), mohla jsem se trochu pustit do tvoření. Každý rok přemýšlím, co nadělit koledníkům krom sladkostí, tak letos to vyhrála háčkovaná kuřátka. Nakopla mě Jitka, která uháčkovala moc hezké kousky. V minulosti jsme podobné tvořili s dětmi, ale z vejdunků. Nenapadlo by mě je uháčkovat. Jitko, dík. :-) Na tělíčko jsem využila návod z MMB podle šikulky Pavlínky. Alespoň kloboučky jsem háčkovala podle sebe. ;-) Zatím mám jen dva kousky, ale teď už vím jak na to, tak to půjde rychleji. Některým určitě ještě přidělám nožičky, jako to má Jíťa.


 Doufám, že jsem vám trošku zlepšila náladu v tom dnešním posmutnělém dni. :-)

Mějte se hezky a pamatujte, že s úsměvem jde všechno líp!

P.S. Ještě chci poprosit o radu, jak mám upravit a vložit obrázky na záhlaví? Marťa mi jednou radila, že se mají zmenšit, ale já bych potřebovala polopatický návod, jinak jsem vedle jak ta jedle. ;-)

Všem moc, moc děkuji za nakouknutí, za milé komentíky i rady. ♥ D. :-)

32 komentářů:

  1. Ježíš ty jsou krásná. Moc hezky jsi tvořila. Díky za projasnění dne. Pa Rija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, moc děkuji za nakouknutí. Jsem ráda, že se líbí. :-)

      Vymazat
  2. Dáši paráda, moc povedená kuřata a to s kšiltovkou je super nápad. Mám se zase čemu přiučit já. Díky . Ty změny počasí mně nedělají vůbec dobře. Už jsem přestala brát prášky od bolesti. Už jsem vyzobala skoro celé dvě krabičky Ibalginu a tak si dál nechci otravovat tělo. Dnes jsem poprvé úplně bez prášků a zatím to jde. Uvidím co to udělá do večera. Chci péct nějaký moučník dětem do Brna a vyzkoušet z listového těsta šneky s pudinkem, takže budu zase dlouho na nohách. No snad to přežiju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jíťo, moc děkuji za návštěvu. :-) Ibalgin pomůže, ale je to pěkné svinsto na žaludek. :-( Šneky bych si také dala. ;-) Tak to s tím pohybem ještě nepřeháněj, opatruj se. :-)

      Vymazat
  3. Jeeeeeeeeeeeeej to je krasne a veseleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....hned mam krajsi den ..paaaaaaaaaaa
    Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miko, děkuji. :-) Jsem ráda, že ti je veseleji. ;-)

      Vymazat
  4. Ty jsou nádherné prosím neměla bys návod? A co sítovka už jí máš?? ZDRAVÍ EVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tělíčko jsem dělala podle tohoto postupu http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=11736 (Pavlínka). Čepičky, pokud chceš, popíši.Pokud by něco nebylo jasné, ozvi se. Síťovku ještě nemám, ale chci ji dát kámošce k svátku, tak musím sebou hejbnout. ;-)

      Vymazat
  5. Dášenko, nestíhám u tebe komentovat - musli dělám už léta úplně stejně (jen bez toho másla) a nikdy bych nevěřila, že ho bude snídat i manžel :o) Čepička je moc krásná!
    Háčkované velikonoční drobnůstky se ti moc povedly a ty fotky - rozklikni si nastavení blogu, tam tě to navede, není to těžké...
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuju. Musím to vyzkoušet a udělat to tu veselejší. :-))

      Vymazat
  6. Jé Dáši, ti jsou hezoulincí:-))))
    S obrázkama asi moc neporadím. Zmenšit je chceš? Záleží jaký máš program na úpravu fotek, klikneš na změnit velikost / převzorkovat ... no a s vložením na blog jak radí Helenka:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, moc děkuju. :-) Zkusím se s tím nějak poprat. ;-)

      Vymazat
  7. Ta jsou krásná. Moc se ti povedla. Určitě jim ještě přidělej sestřičky. A fotečky do záhlaví??? Ty dělám také na vícekrát vždy metodou pokusů a omylů. Zmenšuji a zmenšuji, až se trefím do velikosti. A nikdy si to nezapíši, takže příště jedu nanovo.

    OdpovědětVymazat
  8. Dáši,jsou to krásná,roztomiloučká kuřata a to s kšiltovkou mi připomíná pana Vajíčko z reklamy.
    Je to moc pěkné velikonoční tvořeníčko!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Dáší, to je moc krásné jarní tvoření. Kuřátka jsou perfektní.
    Měj se moc krásně Anny

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Jůůůůů Dáši ty jsou překrásní :o) Také jsem už letos si dvě kuřátka uháčkovala už je mám na poličce vystavené a až ted mě došlo že jsem si je ještě ani nevyfotila :o))) Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, moc děkuji za návštěvu i milý komentík. Já taky kolikrát nevzpomenu, hlavně když dělám dárečky na poslední chvíli. ;-) Ale ty je máš doma, tak šup s nimi na blog, ať se můžeme kochat. Pěkný večer. :-)

      Vymazat
  12. Ahoj Dášenko :) kuřátka jsou nádherná, napiš mi meilík odledně té úpravy fotek a co přesně potřebuješ a dáme to spolu nějak dohromady :)
    m.fendrychova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, děkuji za návštěvu i za nabídku. :-) Jeden kamarád se nabídl, že pomůže, kdyby ani on nevěděl, tak se ozvu. ;-) Díky. :-)

      Vymazat
  13. Dáši, kuřátka máš roztomilá a hezká! A moc se mi líbí čepička (dětská). A navíc mě zaujalo domácí musli. Prima jarní dny. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dani, děkuji za návštěvu i za pochvalu. :-) Čepička není dětská, my máme s neteří tak malé hlavy. ;-) Měj se hezky. :-)

      Vymazat
  14. Na ty so SUPPPPPPPPPPEEEEEEERRRRRRRRRRRRR nadherna vesele a krasne nemam Slovo ses fakt SPITZE.Zdravim tebe Karin hezky den

    OdpovědětVymazat
  15. Sooo cute!! ♥ A wonderful decoration not only for the Easter table :-)

    OdpovědětVymazat
  16. To je nádhera!! Malé předvelikonoční pohlazení :) Dáši, přeji To krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  17. Dáši, moc hezké jarní výrobky, koledníkům se budou určitě líbit!! S tím záhlaví - já si ho vždycky vytvořím v Publisher a pak uložím jako JPEG dokument, a pak ho dám do záhlaví jako normální fotku. Doufám, že to dává smysl, moc technicky zdatná nejsem :(

    OdpovědětVymazat