pátek 4. dubna 2014

Dečka, zajíčci, tvoření s dětmi...

Přeji krásný jarní den,  :-) Dnes na vás vychrlím trochu více foteček než obvykle. Konečně jsem doháčkovala moji první dečku. Není velká. Háčkovala jsem ji z Moniky háčkem č. 4 (bílý) a výsledek měří pouhých 29cm. Ale mám z ní radost. :-) Nebyla těžká, háčkovala se moc hezky. Za cenné rady moc děkuji Jítě. Podle jejich rad jsem si objednala přízi Moniku a jsem s ní spokojená. Je hladká a i po několikerém párání (bez kterého se já neobejdu) zůstává pěkná. To se o Sněhurce říci nedá. Alespoň já mám takovou zkušenost. Návod na tuto dečku mi poslala i Helenka, u které jsem ji viděla "naživo". ;-)



K jarnímu zdobení jsem přidala jednu rychlovku v podobě zajíčků. Jsou barevní jak velikonoční kraslice. Na větvičce vypadají vesele... :-) Návod jsem našla u Martiny.




A ještě jsem vám chci ukázat tvoření "mých " šikovných dětiček na kroužku. Opět jsme pracovali s filcem. Děti si měly doma rozmyslet a připravit návrh na jarní ozdůbku, která měla být připevněna na 3cm kolíčku. Já jsem měla dopředu připravené nějaké šablonky, ale ty jsem jim neukázala. ;-) Dětičky mě mile překvapily. Nikdo moje návrhy nevyužil a každý si vyrobil svůj originální "kolíčkovník". Někdo šil, někdo lepil, prostě jakoukoli technikou se dobral výsledku. :-)  Moc se jim povedly. Holky si je dávaly i do vlasů. Protože někteří odcházeli dříve, nemám je všechny nafocené. Tak alespoň malá ukázka.








Příště ukáži, jak se pokoušíme drátkovat. ;-)

A to je pro dnešek vše. Loučím se s vámi jarním obrázkem a přáním hezkého víkendu. Šijte, háčkujte, okopávejte, sázejte...., prostě mějte se fajn. D. :-)


P.S. Ještě se musím omluvit, že vaše blogy teď tak často nenavštěvuji, ale nějak nestíhám. A proto moc děkuji všem, kteří našli chvilku k nakouknutí a napsání komentíku. Z každé návštěvy mám velkou radost. D. :-) ♥



26 komentářů:

  1. Ahoj Dáši, dečka je nádherná a vypadá krásně svátečně! Na kroužku máš moc šikovné děti. Je dobře, že se takhle věnují ručním pracem. Přeji Ti krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  2. Dáši šikulky jste všichni:-)

    OdpovědětVymazat
  3. moc hezké jsi vážně šikulka ta dečka je super ZDRAVÍ EVA

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Ahoj Ivo, moc děkuju za návštěvu. :-) Koukla jsem k tobě na blog a ty kaktusy to je vážně bomba! No, samé dobroty tam máš, to se nedá dlouho prohlížet, tečou mi sliny jak bernardýnovi. ;-) Měj se hezky.

      Vymazat
  5. Daši, dečka se ti moc povedla a bramboříku náramně sluší. Vidím, že nezahálíte a na Velikonoce jste připraveni.

    OdpovědětVymazat
  6. Dáši krásná dečka--vypadá překrásně :o) Na zajíčky se chystám také :o) Ti tvoji jsou úžasní...Dětičky na kroužku máš opravdu moc šikovné a nebo spíše mají hodnou a šikovnou paní učitelku která je tuto krásu učí ♥♥ Měj se krásně :o) Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, moc děkuju. :-) Děti jsou opravdu šikovné. :-)

      Vymazat
  7. Dagmarko, moc chválím tvé tvoření s dětmi - nádhera! A taky ušáčky a dečku - je moc krásná a moc se ti povedla. Máš pravdu, Sněhurka a její kvalita, to není nic moc...
    Pohodový večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuju za návštěvu. Měj se hezky. :-)

      Vymazat
  8. Nádherné výtvory, radost se dívat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelie, moc děkuju za nakouknutí. Pěkné sluníčkové dny. :-)

      Vymazat
  9. Dečka vypadá super, zvlášť s kvěináčkem. Derorace jsou všechny super, ale u mne vede ta vážka. Klidně bych ji brala jako brož :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, děkuju za návštěvu. Vážka je ve skutečnosti ještě hezčí. :-) A to holčička vůbec nevěděla, co vyrobit. Chtěla svůj vlastní návrh, ale nešlo to. Kreslila stále dokola, snažili jsme se jí pomoct... Všichni už měli hotovo a ona nic, nakonec vytvořila tuhle krásku. :-)

      Vymazat
  10. Dečka je přímo parádní, fakt!!!
    To se fajn pracuje s dětmi, když jsou tak šikovné. To člověka moc těší a dodává mu to optimismu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Jani, těší to, když mají děti zájem. A mám radost, když vymyslí něco svého... :-)

      Vymazat
  11. Dasko, ta decka je famozna, aj ostatne tvorenicko je nadherneeeeeeeeeeeeeeee ,prajem krasne a ophodove predvikendove popoludnie .
    Mirka

    OdpovědětVymazat
  12. What a beautiful doily!! ♥ Nice decorations and a good idea to put the cute bunnies in the bush! Sunny greetings, Nata

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Dáši,moc chválím veškerou jarní výzdobu,kterou jsi tady prezentovala.Dečka je moc krásná,na stole jí to moc sluší.No a výtvory dětí jedním slovem nádhera.
    Dáši,moc tě zdravím!

    OdpovědětVymazat